За ВСУ "Черноризец Храбър"

Майсторският клас по проблемите на електронната сигурност постави началото на магистърската програма „Киберсигурност“

Участници в майсторския клас „Управление на сигурността в електронните плащания и електронната търговия“ ("Security Management in E-Payment & E-Commerce")са сред първите, записани в новата магистърска програма на Варненския свободен университет - „Киберсигурност“. Програмата е изградена в партньорство с експерти от центрове за данни и софтуерни фирми и организации, работещи в областта на ИТ сигурността: Network of Excellence SysSec; ESI (European Software Institute) - Европейски софтуерен институт; ESSE (Establishing Security) - IT security research team - Institute of Automation at the Faculty of Informatics TU Wien; Sensico IT & Management Consulting gmbh – Austria; SAP България; ORACLE - България; Сирма Груп АД.

Магистрите, обучаващи се в тази програма ще имат възможност по време на курса да се включат в редица инициативи с участието на български и чуждестранни компании, които да подпомогнат реализацията им чрез нови контакти, провокации, конкурси, както и в майсторските класове, организирани от катедрата.

Позволете ми да изкажа своята благодарност за възможността, която ми бе предоставена да участвам в организирания от вас майсторския клас на тема: „Управление на сигурността в електронните плащания и електронната търговия“ (“Security Management in E-Payment & E-Commerce”). Темата беше много интересна и актуална, поради динамичната среда и провокациите, които са ежедневие в работата на фирмите в България. Увеличаването на проблемите с информационната сигурност е налице и в дружество в което работя.

 

Лекторът Ерих Гаснер, демонстрира много интересни и актуални методи за справяне с тези предизвикателства и решаване на проблемите с информационната сигурност.Този майсторски клас ми предостави възможност да черпя от опита на преподавател – практик с международен опит. С удоволствие бих участвал и в други майсторски класове свързани с информационните технологии и организирани от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

 

Борислав Димитров

Бакалавър по "Информатика" и магистър по "Софтуерно инженерство", ВСУ „Черноризец Храбър“

Искам да благодаря, за възможността да участвам в класа по ИТ сигурност. Научих доста нови неща. Забелязах че, в презентацията са включени най-новите решения и приложения, свързани с електронните плащания, което е много полезно за мен, защото досега не бях се възползвал от платформите от типа на  eРay.

Лекторът в курса - господин Гаснер е човек, който работи активно в тази сфера и съветите му са от огромна полза. Надявам се да направите още един такъв клас и то главно за хората, които не са със специалност ИТ и не са изучавали защити за електронно плащане и лични данни в интернет.

Веселин Недялков

Бакалавър по "Информатика и компютърни науки", ВСУ „Черноризец Храбър“

Искам да благодаря за организирания майсторски клас по "Киберсигурност". За мен беше удоволствие да се срещна с такъв виден специалист като Ерих Гаснер и да черпя от неговите знания и опит. Ще се радвам да се организират още такива майсторски класове.

Петър Каменов

магистър по "Софтуерно инженерство", ВСУ „Черноризец Храбър“

 

Освен великолепен лектор, изпълнителният директор на "Sensico“ Ерих Гаснер е човек с отговорност и визия за развитието на младите хора. В края на майсторския клас той дари хонорара си на катедра „Информатика“ и сподели, че винаги с удоволствие ще работи с българските младежи.

 

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия