Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет е единственото българско висше училище представено в британското издание The Graduate Guide

Независимата издателска компания British American Media разпространява наръчника The Graduate Guide сред 358 000 британски студенти.

Варненският свободен университет и страната ни са представени в препоръчаните от изданието топ 30 дестинации за обучение в чужбина.  В интернет наръчникът е достъпен за iPad/iPhone в Apple iTunes, за андроид устройства в Google Play, а също в Amazon, Blackberry и Windows. Изданието се разпространява в големите магазини във Великобритания, като WHSmiths, Waterstones, Sainsburys  и в 130 университетски книжарници.

Като аргумент за поканата си към Варненския свободен университет от издателството посочват, че въпреки търсените контакти от страна на други български университети, Варненският свободен университет е подходящият за тяхната читателска аудитория, поради факта, че е удостоен със престижните знаци на Европейската комисия за качество на образователния процес - DS Label,  за прилагането на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити -  ECTS Label и за постижения в областта на научните изследвания – HR Logo.

В рамките на представянето си университетът с акцент върху знаците на Европейската комисия и представя магистърските и докторските програми на английски език. За академичната 2014/2015 година Варненският свободен университет предлага обучение на английски език в 11 от общо 64 магистърски програми: „Психология и психопатология на развитието“, „Лидерство в глобална среда“, „Мениджмънт и логистика в туристическия бизнес“, „Информационни системи и технологии“, „Софтуерно инженерство“, „Уеб дизайн“, „Компютърни игри и анимация“, „Информационни технологии, финанси и борси“, „Киберсигурност“, „Пожарна техника и автоматика“, „Електронен маркетинг и уеб дизайн“.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия