За ВСУ "Черноризец Храбър"

Президентът на Варненския свободен университет изпрати поздравление по повод откриването на учебната година в Софтуерния университет

Президентът Росен Плевнелиев откри учебната година в „Софтуерния университет” в София.  На церемонията присъства и доц. д-р Галина Момчева – ръководител на катедра „Информатика“ към факултет „Международна икономика и администрация на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Качественото образование, което дава не само знания, но и умения на младите хора, е в основата на решаването на проблемите с високата безработица, ниските доходи и демографския проблем в България, заяви Плевнелиев. Според него нищо не е по-важно от усилията на младите да успеят тук, да останат тук, да станат богати със собствената  си представа за добро и лошо, със собствените си умения и опит. Рано или късно решението парите да следват качеството, а не количеството, ще стане реалност в образованието, посочи още държавният глава.

В поздравителния  адрес на президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова по повод откриването на учебната година се казва: Вашият иновативен подход и мисията Ви да създадете съвременен образователен център, ориентиран към практиката, са причината Варненският свободен университет да Ви избере като едни от стратегическите  партньори в развитие на приоритетите си за създаване на устойчиво модерно образование. Вярвам, че нашето партньорство ще даде своите позитивни резултати, ще изгради добри практики и модели за глобално партньорство и интелигентни решения за излизане от кризата чрез промяна на стереотипите и иновативен подход в обучението на младите хора.“.

Софтуерният университет е основан от д-р Светлин Наков и Христо Тенчев и има за цел да подпомага придобиването и усъвършенстването на практическите умения на младите програмисти. През април 2014 г. образователната институция и Варненският свободен университет подписаха споразумение за партньорство. Съвместната програма предлага обучение и диплома за висше образование по специалност „Информатика и компютърни науки” с образователна-квалификационна степен „бакалавър”.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия