За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студент на Варненския свободен университет с първо място в Европейските студентски спортни игри „EUROJADA-2014“

Единадесет държави, сред които и България взеха участие в проведените от 7 до 11 ноември 2014 г. в гр.Солун Европейски студентски спортни игри „EUROJADA-2014“. Студентите на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ взеха участие с представителни отбори по волейбол, баскетбол, футбол и тенис на маса.

Отличното представяне на студента  Теодор Александров в дисциплината тенис на маса донесе на университета първо място и купа от игрите. Александров разгроми съперниците си и на финала не даде нито гейм на противника си от Белград, който играе професионален тенис на маса в Испания.

В оспорвана борба волейболният отбор на университета отстъпи на шампионите от Медицинския университет в Белград двата гейма съответно с 23:25 и с 24:26 точки.  Подобно на волейболистите, футболния отбор на ВСУ „Черноризец Храбър“ отстъпи с 1:2 на друг университет от Сърбия, след груба игра и неспортсменско поведение от страна на сърбите.

Баскетболният отбор на Варненския свободен университет се бори докрай, но не успя да победи представителите на домакините от Гърция и отпаднаха от борбата за разпределение на медалите. Независимо от това варненските студенти натрупаха опит и самочувствие за предстоящите състезания от вътрешния спортен календар за студентските първенства през 2014/2015 г.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия