За ВСУ "Черноризец Храбър"

168 абсолвенти на Архитектурния факултет получиха дипломи

Възпитаниците на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" получиха своите дипломи на тържествена церемония на 7 ноември 2014 г.

168 са абсолвентите от бакалавърските и магистърските програми на факултета, които завършиха успешно обучението си. 61 са дипломираните архитекти, възпитаници на катедра "Архитектура и урбанистика". От катедра "Строителство на сгради и съоръжения" своите дипломи получиха 74 инженери в областите: строителни конструкции, пътно строителство, пожарна безопасност и водоснабдителни и канализационни системи. От катедра "Изкуства" бяха връчени дипломи на общо 33-ма млади хореографи, модни и пространствени дизайнери.

Своите дипломи за образователно-квалификационна степен "бакалавър" получиха 86 абсолвенти от специалностите: "Строителство на сгради и съоръжения", "Пожарна безопасност и защита на населението", "Съдебно-експертен инженеринг", "Пространствен дизайн", "Интериорен дизайн", "Моден дизайн", "Хореография" и др.

Дипломи получиха и 82-ма магистри от програмите: „Строителни конструкции", Водоснабдяване и канализационни системи и съоръжения", „Пътно строителство” и „Противопожарна техника и автоматика”.

Абсолвентите с отличен успех получиха дипломите си от заместник-ректора по учебната дейност проф. д-р Валери Стоянов.

Приветствия поднесоха деканът на Архитектурния факултет проф. д-р инж.Стефан Терзиев, чл.кор.проф.д.а.н. арх. Атанас Ковачев – ръководител катедра "Архитектура и урбанистика", проф. Петър Ангелов – ръководител катедра "Изкуства" и доц. д-р инж. Милена Кичекова – ръководител катедра „Строителство на сгради и съоръжения”.

Сред официалните гости на събитието беше директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна - инж. Тихомир Тотев, който връчи дипломите на абсолвентите от специалностите „Пожарна безопасност и защита на населението” и  „Противопожарна техника и автоматика”.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия