За ВСУ "Черноризец Храбър"

Международна коледна вечер за чуждестранни студенти

Първата по рода си международна коледна вечер за чуждестранните студенти от всички университети във Варна се проведе на 12 декември 2014 г. във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Събитието се организира в партньорство с Erasmus Student Network - Варна (ЕСН-Варна) и имаше за цел да допринесе за осъществяване на културен обмен между чуждестранните студенти във Варна и популяризирането на студентската мобилност по програма „Еразъм+“. На него присъстваха повече от 60 студенти от Белгия, Литва, Испания, Португалия, Германия, Казахстан, Полша, Русия, както и представители на международните отдели на висшите училища от Варна.

На специално подготвени маси с националните знамена на всяка участваща държава студентите представиха традиционни национални ястия и напитки от своите страни.

Академичният танцов ансамбъл на ВСУ „Черноризец Храбър“ представи пред участниците танцов спектакъл с български народни танци. Чуждестранните студенти имаха възможността да се докоснат до българската хореография и да се включат в традиционните български танци. Студентите от Полша, Литва и Казахстан също представиха свои национални танци и песни.

За студентите бяха организирани и развлекателни игри с награди. Всички  участници бяха отличени със сертификати за цялостно представяне, а наградата за най-добро танцово представяне получиха студентите от Казахстан.

Международната коледна вечер за чуждестранните студенти бе организирана с подкрепата на Студентски съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Европейската доброволческа служба във Варна.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия