За ВСУ "Черноризец Храбър"

Майсторски клас „Бизнес ангели“ стартира на 7 февруари във Варненския свободен университет

Майсторски клас „Бизнес ангели“ стартира на 7 февруари във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Лектори в него са д-р Ели Мирон и д-р Гилад Равид от Университета Бен Гурион в Израел.

Участниците в майсторския клас ще се запознаят с Бизнес ангелите като една от алтернативните форми на бизнес финансиране.

Алтернативните форми за финансиране на бизнеса в това число бизнес ангелите и онлайн общностите за финансиране на бизнес или проект набират все по-голяма популярност.

Достъпът до свеж капитал е основен проблем за бизнеса особено в днешните трудни финансови времена. Тегленето на кредит става все по-сложно и крие рискове, а и лихвите допълнително утежняват ситуацията. Тук на помощ идват бизнес ангелите, които имат опит, пари и са готови да инвестират. Разбира се, срещу определени условия. Бизнес ангелите са инвеститори, които влагат средства в чужд бизнес срещу дял от него. А понякога намесата им се оказва наистина жизненоважна. В България броят на активните бизнес ангели расте, като всеки, предлагащ иновативна идея има шанс…

Двамата лектори са познати на варненската аудитория от майсторските класове „Игровизация и краудсорсинг“   и "Управление на знанието и социално-мрежови инструменти за бизнеса".

Двудневният майсторски клас „Бизнес ангели – Предприемачески знания и финансиране на стартиращ бизнес“ започва на 7 февруари 2015 г. от 10:00 часа в Зала 2 на учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия