За ВСУ "Черноризец Храбър"

Годишно ревю на студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата”

Артистичност, красота и нови креативни хрумвания отново заредиха с приятни емоции публиката във Варна.

Традиционното годишноревю на младите таланти от специалност „Мода и мениджмънт в модата” на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” се проведе в края на месец май в галерия „Графит”.

Вече повече от 20 години този празник на творчеството и младостта предизвиква не само интерес у зрителите, изкушени от модата и дизайна, но и е неотменна част от колорита на културната и творческа среда в морската столица.

Годишното ревю на студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата” е тяхната най-сериозна творческа изява. Провежда се в края на всяка учебна година. Над проектите и тяхната реализация бъдещите модни дизайнери работят дълго – изследват, проектират, експериментират и изработват своите авторски модели. И тази година в ревюто участваха всички студенти от специалността. Бяха представени повече от шестдесет идеи в четири теми: „Композиция с ленти”, „Дисекция”, експеримент в бяло - базиран на теми от историята на костюма и „Трансформация”. Студентите от четвърти курс представиха част от идеите си за дипломни проекти. Своя колекция - разработена в България, във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” - показа на варненската публика и студентка от Белгия, която се обучава в специалност „Мода и мениджмънт в модата” по програма „Еразъм” – програма за студентска мобилност, в която активно участва университетът.

 

 

Студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата” за пореден път демонстрираха своето творчество със самочувствие. За представянето си в годишното ревю бяха отличени студентите: Евелина Дойчинова, Ива Делибеева, Десислава Филева, Нели Маринова, Василка Гешева, Данила Викулова и Клоуи Хенрис.

 

 

През годините на своето обучение във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” бъдещите модни дизайнери трупат опит, реализират проекти и получават много награди, участват в конкурси и ревюта в страната и чужбина и поставят стабилна основа на бъдещата си творческа реализация.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия