За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти от специалност „Мода и мениджмънт в модата“ представиха свои модели на ЕВРОПЕЙСКИ МОДЕН ФОРУМ 2015

На 17 юни в Гранд Хотел София се проведе Европейски моден форум, организиран от Men's Fashion Cluster. В рамките на събитието се състояха международна конференция, ревю и фешън парти. Конференцията беше официално открита от г-жа Даниела Везиева - заместник министър на икономиката.

Форумът събра на една сцена експерти от академичните, бизнес и дизайнерски среди в модния бранш. В ревюто се включиха 14 носители на "Златна игла" на Академията за мода, студенти по моден дизайн от четири университета в страната и български дизайнери с успешни изяви на световните модни сцени. Акцент по време на модния форум беше представянето на съвременни облекла с препратки към българския фолклор.

 

 

Няколко поколения носители на "Златна игла" на Академията за мода показаха по един свой модел.  Форумът даде възможност за изява и на млади дизайнери от четири университета, сред който и Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата“ с ръководител доц. д-р Капка Манасиева представиха общо тринайсет модела.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия