За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студентка на Варненския свободен университет с приз в категория „Сгради“ на „Академия ГРАДЪТ”

 

Кристина Маринова – студентка,  специалност „Архитектура“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ бе сред отличените в категория „Сгради“ на „Академия ГРАДЪТ”.

15 от общо 88 бяха отличените проекти на The City Academy Awards 2015. Наградите бяха връчени на церемония на 15 юли в "София Ивент Център", предшествана от изложба на 88 проекта на 90 български студенти и магистри по архитектура и технически науки във водещи български и европейски университети. Събитието е част от "Академия ГРАДЪТ 2015", която за втора поредна година събра на едно място млади творци, учещи в България и чужбина.

"Академия ГРАДЪТ" е платформа за комуникация между поколенията професионалисти, създаващи съвременните градове и сгради по света и у нас. Целта е да стимулира и поощри комуникацията между различните поколения архитекти и инженери, които да споделят и предават своя професионален и житейски опит в най-важния и труден момент от професионалната реализация на младите български архитекти и инженери по света и в България - напускането на студентската скамейка и първите години в професията.

Не забравяйте България и където и да работите по света мислете за нея, за това, че тук също е възможно подобни проекти да станат реалност, обърна се към участниците в The City Academy Awards министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която от месец вече е и един от младите световни лидери от 26-ото издание на престижния Световен икономически форум "Кранс Монтана" в Брюксел. Трудно ни беше да определим победителите, искаме да наградим всички, но регламентът не позволява, заяви министър Павлова. Тя пое инициативата да подкрепи част от проектите, така че да бъдат реализирани по линия на интегрираните планове за градско развитие с подкрепата на представители от браншовите организации и бизнеса, академичната общност и местната власт.

 

За повече информация.by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия