За ВСУ "Черноризец Храбър"

Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ обявява стипендиантска програма за студенти в областта на туризма

Стипендия от 1500 лв. от фондация "Св. св. Константин и Елена" ще получат четирима отличници, студенти от специалности в областта на  туризма през следващата учебна година. Молби се приемат от възпитаници на всички висши училища у нас, в които има такава специалност за образователно-квалификационна степен „бакалавър“, обявиха от фондацията. В битката за първите 2 стипендии влизат подалите документи до 20 август 2015 г.

Одобрените ще получат сумата на 5 равни вноски през зимния семестър, а за летния фондацията ще направи нов конкурс. Кандидатите трябва да са студенти в редовна форма на обучение с успех не по-нисък от 5,50 от последния семестър. Предимство ще имат израсналите в социални домове или в социално слаби семейства, сираците и младежите с увреждания, уточниха от фондацията.

Стипендиантската програма датира от миналата година, когато помощ получиха четирима студенти от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", Икономическия университет във Варна и Великотърновския университет. Целта е да се насърчат талантливи младежи, желаещи да се развиват в ключови за икономиката сфери, които страдат от дефицит на кадри.

Информация за регламента за участие и необходимите документи за кандидатстване, можете да намерите на адрес  http://foundation.bg/event/bg/84

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия