За ВСУ "Черноризец Храбър"

Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова бе специален гост на празника на община Мадан

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов и председателят на Общинския съвет в Мадан Бехчет Сираков посрещнаха на сцената за официалното откриване на празника на Мадан и на миньора министъра на енергетиката Теменужка Петкова, Жечо Станков – зам. министър на енергетиката, евродепутатът Владимир Уручев и народните представители д-р Даниела Дариткова, Дора Янкова и Мустафа Карадайъ, областният управител Недялко Славов. Специален гост на празника беше проф. д.ик.н. Анна Недялкова – президент на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Празникът уважиха проф. д-р Любен Тотев – ректор на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, Шабан Чабук – кмет на побратимената община Иксание и кметът на община Рудозем - Румен Пехливанов.

На сцената като домакини бяха посрещнати проф. д.т.н. Николай Вълканов – председател на Надзорния съвет на ГОРУБСО – Мадан и председателят на Съвета на директорите на „КЦМ 2000″ АД доц. д-р Никола Добрев, както и изпълнителният директор на ГОРУБСО – инж. Сергей Атанасов.

Кметът на Мадан Фахри Молайсенов поздрави всички бивши и настоящи работници в рудодобива за смелостта и мъжеството им, както и концесионерите, които инвестираха в рудодобива, спасиха основния поминък на общината и предотвратиха фалита на ГОРУБСО.

 За мен като кмет на общината има особено значение факта, че вече четвърта поред година сме заедно, заедно в емоцията и настроението на празника, заедно и в работата, която вършим за доброто и просперитета на нашата община. Всички ни се учудват как и в лошо и в хубаво време по улиците излизаме хиляди хора и все сме заедно. Благодаря Ви, че сте тук и днес. Всички ние, които сме се родили и живеем и се трудим в Мадан, носим в сърцата си особено и приятно чувство за свързаност, което нищо не може да ни отнеме. каза в словото си Фахри Молайсенов.

 

Като специален гост на празника, заради ползотворната съвместна дейност на община Мадан и Варненския свободен университет, проф. д.ик.н. Анна Недялкова сподели: „За нас е привилегия да сме тук. И искам да Ви кажа, че европейското бъдеще ще го сътвори този човешки капитал, който е най-ценното богатство на Мадан, Родопите, България. Благодаря, че Ви има. Ние сме горди, с това че работим в този регион като университет, че имаме повече от 250 възпитаници от Вашия град, че много от нашите възпитаници са на отговорни позиции и ние се гордеем с тях. Тук сме представители на два университета да Ви кажем – интелигентното бъдеще Ви принадлежи! Затова ние сме готови да Ви помогнем да добиете онова знание, квалификация, която ще Ви даде възможност и парите на Европа да усвоите, и онова, което е в недрата, и онова, което може Вашия ум и сърце!“. Проф. Недялкова обяви пред множеството, че настоятелството на ВСУ „Черноризец Храбър“ учредява за тази учебна година една стипендия за безплатно обучение на студент от община Мадан. Университетът ще направи и квалификационен специално за гражданите на Мадан.
by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия