За ВСУ "Черноризец Храбър"

Участниците в Международната журналистическа среща посетиха Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

Международна среща на журналистите от  Балканския и Черноморския регион се проведе на 20 и 21 септември 2015 година във Варна.

В нея взеха участие журналисти от Русия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Турция, Украйна, Армения, Азербайджан, Грузия и Казахстан. Почетни гости на събитието бяха г-н Джим Бюмела – президент на Международната федерация на журналистите и г-жа Надежда Ажгихина – вицепрезидент на  Европейската федерация на журналистите. Българските делегати на медийния форум бяха над 50.

Във втория ден от срещата под надслов „Икономическата криза свършва, кризата в медиите – не! Защо?” участниците в нея посетиха Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. 

 

В рамките на срещата с ръководството на факултет „Международна икономика и администрация“, деканът на факултета доц. д-р Елеонора Танкова запозна гостите с научно-изследователската и международната дейност на университета и неговите структури. Доц. д-р Георги Калагларски представи възможностите за обучение в бакалавърските и магистърските програми и повишаване на професионалната квалификация на работещите в различни сфери.

Доц. д-р Галина Момчева, ръководител катедра „Информатика и икономика“, представи възможностите на новите технологии в изграждането на медийни платформи, както и специализираните обучения за журналисти, който университетът разработва.

 

 


by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия