За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата" с бляскаво представяне на Sofia Fashion Week 2015

Студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” показаха своите креативни идеи и в София - на Sofia Fashion Week 2015.

На 17, 18 и 19 септември новата високотехнологична зала EFE Marinela беше домакин на първото издание на Sofia Fashion Week 2015. По време на грандиозното модно събитие бяха представени общо 55 актуални колекции на български и световни модни брандове.

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” подкрепи участието на талантливи млади дизайнери от специалност "Мода и мениджмънт в модата". На 18 септември студентите Евелина Дойчинова, Ина Куртева, Радостина Фотева и Михаела Желева представиха свои интересни и изискани модели пред публиката, сред която и много ВИП гости. В дефилето участваха известни топ модели. Това участие бе осъществено и със съдействието на MEN’S FASHION CLUSTER, осигурил възможност за изява на млади таланти на Sofia Fashion Week 2015.

Събитието бе открито от проф. д.н. Любомир Стойков, който подчерта ролята на авторската и артистична мода и отдаде дължимото на таланта на българските модни творци.

В трите дни на мащабното събитие, модният парад на красотата и стила премина в многочасови ревюта. Първата вечер бяха представени 12 чужди марки и представителства. Вторият ден от събитието даде възможност на 21 български модни къщи и марки да демонстрират постиженията си, в тази вечер публиката аплодира и студентите, а кулминацията на Sofia Fashion Week 2015 беше с Haute Couture вечер на 19 септември, когато бяха презентирани общо 22 колекции.

Триумф на първото издание на Sofia Fashion Week 2015 и отлично представяне на студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”!

Лайфстайл журналисти, модни експерти и компетентна публика оцениха високо стремежа на редица дизайнери и модни къщи към алтернативна визия и различност, провокативност и свежест. Не бяха подминати прекрасните образци, направени с много ръчен труд, нестандартни материали и екологично чисти суровини. 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия