Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

30 ученици и студенти по информационни технологии мерят сили във Варна

 

Вторият кръг на националното състезание по извличане на данни QUERYADA, 2015 ще се проведе на 17 октомври (събота) 2015г. във Варненския свободен университет. Очаква се във Варна да пристигнат близо 30 ученици и студенти от цялата страна, за да демонстрират своите знания и умения в областта на информационните технологии. Събитието се провежда с подкрепата на Регионалните инспекторати по образованието във Варна и София и редица браншови организации.

Варненският свободен университет “Черноризец Храбър” има удоволствието да бъде инициатор, организатор и домакин на състезанието. Официалното откриване на събитието е планирано за 10:00ч., на 17-ти октомври (събота) 2015г. Поканени да присъстват са представители на образователните институции, местната власт, IT-сектора и медиите.

Като част от програмата, на 17.10.2015г., от 13:30 ч. до 17:30 ч. във ВСУ “Черноризец Храбър”, ще се проведе и семинар: “Представяне на новите технологии в ИТ сектора”.

Успешно преминалите изпитанието в събота ученици и студенти, се класират за последния кръг на състезанието, който ще се проведе на 18 октомври (неделя)2015 г. 

Основната цел на Queryada е привличането на интереса на младите хора към нови области на развитие на компютърните науки, свързани с обработка и анализи на данни и получаването на необходимите знания и умения за успешна реализация в тях. Организаторите поставят акцент върху значимостта на развитието на информационните технологии в сферата на образованието и нуждата от провеждане на подобни събития.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия