За ВСУ "Черноризец Храбър"

297 възпитаници на Юридическия факултет получиха дипломите си на официална церемония

297 абсолвенти от бакалавърските и магистърските програми на Юридическия факултет на Варненския свободен университет получиха дипломите си на официална церемония на 25 ноември.

Сред официалните гости на събитието бяха заместник-ректорът по учебната дейност на ВСУ „Черноризец Храбър“ – проф. д-р Валери Стоянов, заместник-кмета на община Варна – г-н Пейчо Пейчев, съдия Христина Калчева – ръководител на Съдебно-изпълнителна служба към Районен съд – Варна и председател на Асоциацията на държавните съдебни изпълнители на Република България и началникът на Варненския затвор – г-н Йордан Йорданов.

 

 

Поздравителен адрес бе получен от съдия Ванухи Аракелян председател на Варненския апелативен съд.

 Общо 16 са отличниците сред новозавършили магистри по право и бакалаври по „Психология“, „Защита на националната сигурност“ и „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“.

   

 

Своите дипломи получиха и 54 абсолвенти от магистърските програми: „Психология и психопатология на развитието“, „Приложна психология“, „Психологично консултиране“, „Митническо разузнаване и разследване“,  „Подготовка на силите и средствата за действия в условията на неконвенционални кризи“ и „Съдебни експертизи“.

 

 

      

Деканът на Юридическия факултет проф. д-р Петър Христов посочи, че усилията на университета и факултета са насочени към обвързване на правното образование с практиката в системата на правораздаването и създаване на стандарти за качествено образование.

Заместник-ректорът проф. д-р Валери Стоянов поздрави завършващите студенти и насочи вниманието им към екзистенциалните въпроси за смисъла на живота и ролята на доброто образование за формирането на успешни личности.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия