За ВСУ "Черноризец Храбър"

Обучение в бакалавърски, магистърски и докторски програми на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Кюстендил

Официално бе даден старт на обучението в бакалавърски, магистърски и докторски програми на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Кюстендил. Варненският свободен университет  е първият университет, който обучава студенти в Кюстендил в партньорство с Международния център „Славянска просвета" (МЦСП). Дистанционната форма на обучение се реализира в съответствие с изискванията на съвременната динамична среда.

На официалната церемония присъстваха проф. д-р Павел Павлов – заместник-ректор по научно-изследователската дейност на ВСУ „Черноризец Храбър“, областният управител на Кюстендил - Виктор Янев, заместник-кметът на града Светослав Василев, председателят на Общинския съвет - Иван Андонов, директорът на бюро по труда – гр. Кюстендил – Юлиана Хаджиева, директорът на ОД на МВР Кюстендил комисар Елиан Стамболийски, началникът на РУ Кюстендил Росен Райчев, известният културолог проф. Кирил Поромански.

Церемонията беше открита от доц. Бойко Соколовски - мениджър на МЦСП. „Откриваме обучението в първото висше учебно заведение в Кюстендил.Това е нашият университет, който проби път към Кюстендил. От няколко години работим с Варненския свободен университет, с техните магистърски програми. Радвам се, че тази година стартираме обучение и за бакалаври. Това означава, че полагаме основите на едно сериозно образование, за което смятам, че има необходимост в Кюстендил, има и място, има и бъдеще", заяви доц. Бойко Соколовски.

В приветствените си думи към присъстващите областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев сподели: „Радвам се, че днес съм част от вашето тържество и имам възможността да ви поздравя с това успешно начало, въпреки негативните събития, които се случват в международен и национален план в последните седмици. В Кюстендил откриването на висше учебно заведение бе дълго очаквано, ето защо вие сте първите, които ще положите началото на неговото развитие и успех. В мое лице занапред ще имате пълна подкрепа. Благодаря на всички, които допринесоха с усилията си за откриването на ВСУ в гр. Кюстендил". След приветствието си той раздаде лично студентските книжки на студентите и пожела успех на всеки един от тях.

Общо 75 студенти на различни възрасти от България, Сърбия, Македония и Гърция получиха документ за начало на дистанционно обучение в бакалавърски, магистърски и докторски програми.

 

„Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" се утвърждава като университет със съвременен мениджмънт, търсещ качествена промяна в критериите за подбор на академичния състав и в критериите за оценка в дейността му, с развиващ се център за управление на проекти, с перспективна програма за професионално развитие на студентите. Всичко това го откроява като образователна марка, спечелила доверието, не само на своите възпитаници, а и на многобройните си академични партньори в целия свят", посочи проф. д-р Павел Павлов – заместник-ректор по научно-изследователската дейност на университета.

 

 

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия