За ВСУ "Черноризец Храбър"

С публикувана снимка в най-престижното модно списание в света ELLE започна годината за възпитаника на Варненския свободен университет – фотографът Христо Русев

Талантливият свиленградски фотограф Христо Русев е лауреат на стипендиантската програма на Варненския свободен университет под мотото "Аз ще уча и ще успея в България" през 2014 г.

 

Младежът, който е студент в специалността „Международни отношения и право” във Варненския свободен университет, вече се радва на сериозно признание у нас и в чужбина. Негова снимка е публикувана в престижното издание Нешънъл джиографик. Репортажни снимки на фотографа пък  намират място в бюлетините на Ройтерс и Асошиейтед Прес.

 

Христо Русев е носител на първото място на фотографския конкурс  "Президентът по време на работа", организирана от американското посолство у нас, участник в изложба "Снимка на годината -2012 и 2013  в Национална художествена галерия в София.

 

През 2015 г. печели наградата на Европейския парламент за снимка на месец февруари под надслов „Образование” и открива своя самостоятелна изложба в Санкт Петербург в рамките на Международния младежки форум, организиран от фонд „Руския мир“.

 

Годината за Христо започна с пореден успех – негова снимка е публикувана в най-престижното модно списание в света ELLE. 

http://www.elle.fr/Loisirs/Musique/News/Attentats-a-Paris-White-Miles-l-autre-groupe-du-Bataclan-va-remonter-sur-scene-3018513#

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия