За ВСУ "Черноризец Храбър"

Дни на отворените врати

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Професор д-р Асен Златаров" посетиха Варненския свободен университет в рамките на Дните на отворените врати, организирани от висшето училище.

 

 

Три класа на варненската гимназия разгледаха материалната база на университета: библиотеката, технологичния институт, аула „Максима“, централното фоайе с архитектурните изложби, секторите „Студенти“ и „Дипломиране“ на университетския фронт офис, Центъра за кандидатстудентски прием и Руския център.

  

 

В конферентна зала на Руския център учениците разговаряха с преподаватели, студенти и представители на Центъра за кандидатстудентски прием. Те се запознаха  със специалностите и условията за участие в стипендиантската програма на Варненския свободен университет „Аз ще уча и ще успея в България“, която за осма поредна година дава възможност на завършилите с отличен успех да кандидатстват за стипендия, покриваща 100% от таксата за обучение в първи курс на избраната от тях специалност, а някои от тях вече взеха решение за своето бъдещо образование.

 

 

Учениците бяха изключително активни и задаваха много въпроси. Те проявиха интерес към университетските спортни отбори и стипендиите за постижения в образованието, науката, изкуството и спорта.

Срещите се реализираха с любезното съдействие на директора на Професионалната гимназия по туризъм – г-жа Гергана Япаджиева.

 

 

Посещенията на ученици от Варненските средни училища и срещи на екипа на Варненския свободен университет в средните училища в страната продължават.

Инициативата „Дни на Варненския свободен университет по региони“ ще даде възможност на ученици от Силистра, Русе, Разград, Добрич, Търговище и Велико Търново да се запознаят с възможностите, които университетът предлага и да посетят изнесените центрове за кариерно консултиране и кандидатстудентски прием.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия