За ВСУ "Черноризец Храбър"

Президентът и на ректорът на ВСУ "Черноризец Храбър" с отличия на кмета по повод годишнината на университета

Почетен знак на кмета с лента получи на официална церемония днес президентът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

Кметът на Варна Иван Портних връчи високото отличие по повод 25-годишнината от създаването на висшето училище и за налагането на високи стандарти във висшето образование във Варна. Почетен плакет от кмета получи и ректорът на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.пс.н Галя Герчева. Официалната церемония се състоя в Община Варна в присъствието на заместник-кметове, представители на администрацията и на академичната общност.

 

Снимка: Varna24.bg

"Благодаря за оценката на онова, което е станало в годините наша кауза и мисия. Този знак е за всички Вас, колеги, защото никой сам не би могъл да сътвори и една десета от това, което се е получило“, каза проф. Анна Недялкова.

Проф. Недялкова се обърна към медиите с пожелание да се разделим с икономиката и обществото на скандалите. Пишете с добро, а фактите и аргументите, ние ще ви даваме всеки ден, каза с усмивка президентът на Варненския свободен университет.

 

 

"Приемам това отличие на кмета, като отличие, което заслужават всички преподаватели и студенти на ВСУ", сподели проф. Герчева.

 

 

"Тази годишнина е чудесен повод да отличим един от най-добрите частни университет у нас. Заслугите на ръководния и преподавателския състав са много, но най-яркото доказателство за качеството на обучение, са реализираните студенти. Убеден съм, че с общи усилия, ще продължим да утвърждаваме академичното образование в града. Предстои ни година, в която ще представяме Варна и България като Европейска младежка столица. Вярвам, че това ще бъде възможност да надграждаме доброто сътрудничество, което имаме", каза кметът Иван Портних.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия