За ВСУ "Черноризец Храбър"

Деканът на Юридическия факултет на Варненския свободен университет бе отличен с почетен плакет на кмета на община Варна

На специална церемония в присъствието на президентското и ректорското ръководство на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в община Варна г-жа Лилия Христова връчи почетен плакет на кмета и парична награда на декана на Юридическия факултет проф. д-р Петър Христов. Отличието се присъжда за неговата богата научно-изследователска дейност, успешната му работа с община Варна и по повод 60-та му годишнина.

  

 

Проф. Христов благодари за оказаната му чест и добави, че въпреки многобройните награди и отличия, които е получавал, тази награда е причината да се чувства пълноценен варненец.

 

 

Като домакин на събитието президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова благодари за вниманието и подкрепата на община Варна, чието ръководство винаги откликва с уважение и съпричастност, както към организираните от университета събития , така и към личните поводи на преподавателския състав.

 

 

За последната година с почетен плакет на кмета по повод кръгли годишнини бяха отличени проф. д-р инж. Стефан Терзиев, проф. Петър Ангелов, проф. д-р Павел Павлов и ректорът на университета проф. д.пс.н. Галя Герчева. В навечерието на 24 май президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова получи почетен знак на кмета с лента по повод 25-годишнината от създаването на висшето училище и за налагането на високи стандарти във висшето образование във Варна.

Специално внимание гостите от община Варна отделиха и на заместник ректора по международна дейност, проекти и технологично развитие проф. д-р Теодора Бакърджиева, която днес празнува своя рожден ден.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия