Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ представя студенти по мода на SOFIA FASHION WEEK AW 2016

 

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ представя на SOFIA FASHION WEEK AW 2016 дизайнерски творения на талантливи студенти, бакалаври и магистри от специалностите „Мода и мениджмънт в модата“ и „Моден стайлинг“.

 

   

 

  

Сесил Нургин Мехмед – 2 курс „Мода и мениджмънт в модата“

2 модела от курсов проект „Цветна градина“

Представя игра с нюанси, поставени на една и съща основа. Изработените аксесоари изграждат  различен стил на облеклото.

 

Нели Кирилова Маринова – 4 курс „Мода и мениджмънт в модата“

2 модела  от курсов проект „Забавни игри“

Инспирирани  са от  известната видео игра – Томб Райдър. Сюжета, графиката и бойният дух, който носи героинята, вдъхновяват дизайн съчетаващ  емоции, екшън и борба във визия за млади и силни дами. Напълно носими, комфортни и различни.

 

Евелина Дойчинова – 4 курс „Мода и мениджмънт в модата“

4 модела от колекцията „MY GAME“

Колекция е истински взрив от ярки и силни цветове в облеклата и аксесоарите. Тоалетите носят изтънчения почерк на дизайнерката, с внимание към детайла и любов към играта с цветове.

 

Десислава Филева – 4 курс „Мода и мениджмънт в модата“

4 модела от колекция  „Възможност извън играта“

Колекцията е изградена и реализирана като игра и разбирането на автора че  самия процес  е игра – от въображението към идейните скици през проектите  и реализирането в материал.

Визуализира убеждението, че всеки един от нас непрестанно създава своята действителност и че това се случва чрез нас. Те са вдъхновени също от лични емоции, но най-вече, играейки, докато се създава, дизайнерът среща себе си  и се преоткрива в нещата, които създава.

 

Невена Костадинова – бакалавър „Мода и мениджмънт в модата“

3 модела от дипломна колекция на тема ,,Ню Лук + Пънк”

Колекцията съчетава грубото и ефирното, елегантното и предизвикателното. Два напълно различни стила събрани в едно. Характерно за колекцията е използването на кожа, много безопасни игли, които се противопоставят на класическите прави или разкроени поли и женствени форми в Х-образен силует, които са изработени от памук и тюл. Моделите са създадени за дами, които искат да изглеждат изящно, но едновременно в цялата тази изтънченост да има нещо хард.

 

Деница Диянова Илиева –  бакалавър „Мода и мениджмънт в модата“

3 модела от колекция „ HOBO (SWAG) STYLE“

Колекцията е олицетворение на индивидуалната външна проява на вътрешна свобода. Използвани са предимно естествени материи с цел подсилване  на връзката с носещия дрехата и засилване на енергията на тяхната отдаденост един към друг. Колекцията изгражда стил създаващ постоянна необходимост за хранене на ума, чрез наслояването на едни съвършено несъвършени платове

 

Звезди Георгиева Патаре – магистър „Моден стайлинг“

2 визии на тема  „Приказки за гледане“

Визиите са вдъхновени от приказни герои от европейския и азиатския народен епос. При създаването им са използвани, както традиционни за българската носия техники за декорация като наплитането на шнур във формата на плитки, така и по-рядко употребяваните в модата материали като градинарска тел и силикон. Дрехите и аксесоарите са предназначени единствено за фотосесии, поради което функционалността е съзнателно пренебрегната в полза на естетиката.

 

Фото: Архив на ВСУ „Черноризец Храбър“ и дизайнерите

Текст: http://sofiafashionweek.com/

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия