Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Млади дизайнери оставиха варненска следа на Sofia Fashion Week

Публикувано от YEP.bg

 

Нови имена в българската мода от Варненския свободен университет (ВСУ) представиха своите идеи на подиума на Sofia Fashion Week. Част от творенията на дизайнерите бяха селектирани от Вера Бирюкова – представител на Vogue (Украйна) за модна фотосесия.

 

 

Евелина Дойчинова (на снимката вляво) представи 4 модела, продължение на  колекцията  „MY GAME“, която дизайнерката показа на варненската публика през юни в галерия „Графит“. „Обичам да нося черно, но когато се забавлявам ми се иска повече цвят, затова моите облекла са доста ярки и цветни. Колекцията ми е истински взрив от ярки и силни цветове в облеклата и аксесоарите и съм сигурна, че те ще намерят своя верен притежател“, казва Дойчинова.

 

 

Тоалетите  носят изтънчения почерк на дизайнерката, с внимание към детайла и любов към играта с цветове. Според Ева, облеклата и са насочени към дами, които искат да подчертаят своята индивидуалност, да бъдат ярки  и предизвикателни, да се открояват от масата, да бъдат забелязани.

Звезди Георгиева Патаре – магистър „Моден стайлинг“ представи 2 визии на тема  „Приказки за гледане“,  вдъхновени от различни легенди, народни приказки и приказни герои  от Европа и Азия.

В рамките на Седмицата на модата своите нови идеи представиха още Сесил  Мехмед, Иванка Атанасова, Нели  Маринова , Невена Костадинова и Десислава Филева. Те също са възпитаници на ВСУ.

Снимки: Sofia Fashion Week / Ivan Yordanov Photography

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия