Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Посланикът на Словашката република в България Негово Превъзходителство г-н Мариян Якубоци: „Изключително съм впечатлен от видяното във Варненския свободен университет“

Посланикът на Словашката република в България Негово Превъзходителство г-н Мариян Якубоци, г-н Роман Рот, втори секретар и консул на Словакия в България и почетният консул на страната г-жа Едита Благоева посетиха Варненския свободен университет и проведоха работна среща с ръководството на висшето училище.

 

 

 

На срещата присъстваха президентът на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова, вицепрезидентите доц. д-р Красимир Недялков и г- Яни Янев, ректорът проф. д.пс.н.Галя Герчева, заместник-ректорите проф. д-р Павел Павлов и проф. д-р Валери Стоянов и деканите на Факултет „Международна икономика и администрация“ - доц. д-р Елеонора Танкова и на Юридическия факултет - проф. д-р Петър Христов.

 

 

Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова представи структурата и спецификата на университета в контекста на неговата 25-годишна история и получените национални и международни акредитации и сертификати. Тя посочи като един от основните приоритети в работата на учебното заведение – предизвикателствата на Четвъртата индустриална революция – дигитализацията и новите технологии, които са в основата на новия образователен модел, който налага университетът.

 

 

 „Намираме Вашето посещение за изключително полезно, както за развитието на сътрудничеството на Варненския свободен университет с академични институции от Словашката република, така и от съдържателна гледна точка, по отношение на темата на публичната  лекция, която сте избрал“, коментира още проф. Недялкова.

 

 

Негово Превъзходителство г-н Мариян Якубоци благодари за поканата и възможността да посети университета. „Изключително съм впечатлен от видяното във Варненския свободен университет“, сподели той и поздрави ръководството за постигнатото. Словашкият дипломат заяви готовността на посолството да съдейства в създаването на контакти между Варненския свободен университет и университети от Словакия. Той изрази задоволството си от присъствието на първите словашки студенти във ВСУ в рамките на програмата „Еразъм +“.

След срещата посланик Якубоци представи пред студенти, преподаватели и гости на Варненския свободен университет публична лекция на тема „Опитът на Словакия по време на председателството на ЕС“.  „Най-важното предизвикателство пред България по повод предстоящото председателство на съвета на Европа е свързано с това, да има подготвени хора“ - подчерта посланикът.

 

 

Публичната лекция на посланика на Словашката република Негово Превъзходителство г-н Мариян Якубоци:

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия