Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Наградиха изявени студенти в навечерието на 8 декември

 

Трима от отличените са студенти на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

 

 

Кметът на Варна Иван Портних и председателят на общинския съвет Тодор Балабанов връчиха традиционните поименни отличия на община Варна за изявени студенти. Отличията са във връзка с академични постижения в различни области на науката и значими резултати на национални и международни форуми. Награди получиха представители на всички варненски университети. Общо 8 студенти бяха отличени. Всички изразиха благодарност за признанието и заявиха намерението си да се реализират в България и във Варна. В раздел „Педагогически науки“ носител на наградата стана второкурсникът от специалност „Психология“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ Александър Иванов.

 

 

 

Третокурсничката от ВУМ в специалност „Международен бизнес и управление“  Станислава Желязкова получи награда в сферата на хуманитарните науки. Петокурсникът по информатика от ИУ Антонио Хаджиколев беше отличен в раздел „Социални, стопански и правни науки“. В сферата на природните науки, математиката и информатиката, отличен за 2016 г. е Георги Спасов – третокурсник от ВСУ „Черноризец Храбър“ в специалности „Информатика и компютърни науки“.

 

 

В сферата на техническите науки награда получи Денислав Трифонов – третокурсник от ТУ – Варна, специалност „Електроника“. В раздел „Здравеопазване и спорт“ отличието е за Георги Стоянов – студент VI курс специалност „Медицина“ в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Кристина Христова беше наградена в сферата на изкуствата. Тя е студентка по хореография във ВСУ „Черноризец Храбър“ и в момента е III курс. Кристина получава награда от община Варна за втора поредна година.

 

 

Четвъртокурсничката Илияна Кирилова от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ беше отличена в раздел „Сигурност и отбрана“. Тя изучава „Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС“. Илияна прие наградата с думите „Служа на Република България“. 

Отличията за изявени студенти бяха присъдени от комисия, в която влязоха председателят на ПК „Наука и образование“ към ОбС-Варна Славчо Славов, председателят на ПК „Младежки дейности и спорт“ към ОбС-Варна Мартин Байчев, представители на ресорната общинска дирекция, както и на всички студентски съвети. 

„Гордеем се с вас, защото с вашите постижения утвърждавате имиджа на Варна като престижен академичен център. Убеден съм, че заедно ще успеем да защитим титлата „Европейска младежка столица – 2017“ – обърна се към студентите кметът Иван Портних. Градоначалникът пожела на младите хора успешна реализация в България.

 

 

Председателят на общинския съвет Тодор Балабанов подчерта, че успехите на студентите са показател, че Варна е град на мислещите и можещите млади хора. „Надявам се, че тези ваши постижения и постиженията, които предстои да имате ще мотивират все повече и повече млади хора да учат и да се развиват“ – каза той.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия