Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата” показаха как се управлява хаоса

В чест на студентския празник и в навечерието на Коледните и Новогодишни празници на 9 декември в Арт-салона на Радио Варна при огромен интерес се проведе модно ревю на студентите на Варненския свободен университет от специалност „Мода и мениджмънт в модата”.

 

  

Многобройната публика аплодира таланта на младите дизайнери, които се обучават във Варненски свободен университет. ВСУ "Черноризец Храбър" е първият университет в България, който започна обучение по моден дизайн. Към тази творческа специалност, обвързана с модата и дизайна, традиционно има огромен интерес от талантливи млади хора, търсещи реализация като модни дизайнери, мениджъри и експерти в различни направления на модната индустрия и бизнеса.

 

  

 

И тази вечер студентите изненадаха гостите с емоционална цветност.

 

 

 „Управление на хаоса” е темата, предизвикала творческия ентусиазъм на талантливите студенти. В този артистичен изследователски проект те показаха експерименти и провокативни решения в търсене на нови естетически форми, осмислящи хаоса и създаването чрез него на порядък като част от живота ни.

 

  

Публиката се докосна до неочаквана образност в дизайнерските реализации на Т-shirt, рокли с втален или полувтален силует и сложни ансамбли.

 

  

Изкушените от красотата и новите идеи вече очакват следващи изяви на младите дизайнери, с чиято професионална подготовка са ангажирани преподавателите от Варненски свободен университет. Всеки момент ще започне обучение в магистърска програма „Моден стайлинг”, а след празниците започва подбор на нови таланти, желаещи да се насочат към творческите предизвикателства на модната индустрия и заинтересуваниот обучението в бакалавърската програма по „Моден дизайн” за учебната 2017-2018 година.

  

 

 

 





by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия