Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти от Варненски свободен университет участваха на финала на Международното университетско състезание на Konica Minolta в Берлин

 

 

Студенти от  Варненски свободен университет са сред финалистите, участвали в заключителната церемония на  международното състезание за университети организирано от Konica Minolta - International University Contest (IUC). До финала, който се проведе в Берлин, достигнаха четири екипа от цял свят. Представители от Холандия (Eindhoven University of Technology), Испания (Universitat de Valencia), Южна Африка (Vaal University of Technology) и екипът на Варненски свободен университет, спечелил на национално ниво да представлява България.

 

Целта на състезанието бе студентите да разработят иновативативна концепция, с която да подобрят конкретен бизнес процес в университета, който представляват. Нашият екип, включващ студенти от специалностите „Информатика и компютърни науки“ и „Софтуерно инженерство“, достигна до финала със своята концепция за разработване на система за управление на събития във Варненски свободен университет. Членове на екипа са студентите Галя Господинова, Гергана Стефанова и Диляна Димова, подпомогнати от директора на Технологичния институт на ВСУ, Константин Косев и ас. д-р Веселина Спасова, научен секретар на Факултет „Международна икономика и администрация“.

 

 

Системата, наречена „VFUEvent“ има за цел да дигитализира документооборота, да оптимизира работата и комуникацията между различните отдели в университета, да намали разходите свързани с организирането на събития, да поддържа автоматизиран online календар на събитията, да създаде дигитален архив на всички събития и да дава възможност за анализ на базата от данни.

 

На церемонията в Берлин, на която бе излъчен победител, официални гости бяха Оливър Цендес - изпълнителен директор на Pioneers, една от най-известните платформи за финансиране на StartUp компании от цяла Европа и Азия иМилан Лахани – директор в Европейският център за бизнес иновации(BIC) на  Konica Minolta, който представи най-новите технологии разработени от BIC.

 

 

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия