Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Руският център на Варненския свободен университет отбеляза Денят на победата – 9 май

 

 

Руският център на Варненския свободен университет участва в международната инициатива «Наша Победа», посветена на 72-та годишнина от победата във Великата Отечествена война.

Студенти и преподаватели от университета, както и гости от Техническия университет във Варна гледаха Парада на победата в Москва. Проведена беше и кинолектория с филмите „Сталинград“ на Фьодор Бондарчук и "Кукушка" на Александър Рогожкин.

Българските участници се включиха с жест на благодарност към ветераните от войната. Във предварително подготвени видеоклипове те изразиха преклонението си пред милионите загинали в името на мира и справедливостта.

 

 

В първия от клиповете солистът на Варненската опера Гео Чобанов изпълнява песента «Ех, дороги», а във втория – студентката на Варненския свободен университет Кристина Христова  изпълнява песента «Кукушка» от едноименния филм.

 

 

Във видеата са използвани кадри от военните архиви на Съюза на военноинвалидите във Варна и от личния архив на г-жа Снежана Иванова и д-р Добрин Добрев, както и кадри от филма „Безсмъртният полк във Варна“, предоставени с любезното съдействие на Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Автор на клиповете е колегата Петър Павлов от Медийния център на университета.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия