Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Три дни, посветени на изкуството на комуникацията

 

Майсторски клас „Изкуството на комуникацията“ се проведе от 12 до 14 май във Варненския свободен университет. В него се включиха повече от 80 участници – студенти, преподаватели и представители на различни сфери на бизнеса и обществения живот.

 

Официален старт на събитието поставиха доц. д-р Георги Калагларски и деканът на факултет Международна икономика и администрация доц. д-р Елеонора Танкова.

 

 

Първият панел на Майсторския клас започна с лекция на тема „Култура на облеклото, прическата и грима“ на доц. Савка Казаларска – дългогодишен преподавател във Варненския свободен университет и експерт по моден дизайн. „Модата не е закон, който непременно трябва да се спазва. През последните  десетилетия модата е демократична, което не изисква да изхвърлим дрехите си от предишния сезон, а само да направим актуални добавки към тях.“, коментира доц. Казаларска. Тя разкри някои от тайните на елегантния стила и очерта основните правила за подходящо облекло при различни случаи.

 

 

Участниците в майсторския клас се запознаха с основните ПР практики за общуване с медиите, представени от ПР-експерта на Варненския свободен университет Десислава Тончева. Тя коментира механизмите за създаване на публични послания и предизвикателствата на дигиталната среда.

 

 

Вторият ден от събитието, посветено на комуникацията в различните й форми, продължи с лекция „Правоговор и стилистични ефекти“ на журналистката Елица Виденова, практически занимания за поведение пред телевизионна камера с директора на РТВЦ-Варна – Мариета Бобева, лекциите „Специфични особености в комуникацията с граждани от азиатски страни“ на политолога д-р Джеймс Канги „Вербална и невербална комуникация“ на доц. д-р Виолета Гиндева, преподавател по актьорско майсторство.

 

 

 

 

Третият ден на майсторския клас „Изкуството на комуникацията“  беше посветен на дипломатическия церемониал и бизнес протокола. Лектор по темите бе дипломатът от кариерата Румен Ганчев – почетен консул на Република Южна Африка във Варна.

 

 

В края на тридневното обучение участниците в събитието упражниха новите си умения в организирането на коктейл.  Техен ментор бе г-жа Таня Петрова, мениджър в туристическия бизнес.

 

 

Майсторският клас завърши с връчване на сертификати.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия