Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти по „Архитектура“ от Варненския свободен университет с изложба в община Девня

 

 

 

Третокурсниците в специалност "Архитектура" от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", които през есента на миналата година посетиха община Девня, за да се запознаят със спецификата на района, изработиха успешно своите проекти на тема "Промишлени територии". Най-добрите работи бяха изложени в сградата на общинската администрация в Девня.

 

В своите курсови проекти студентите по архитектура преминаха през 4 основни етапа: географско проучване на община Девня, изследване на конкретен терен, намиране на проектно решение и изработване на макет. Затова и всяка курсова работа в рамките на експозицията представя по 4 платна, визуализиращи основните етапи на проекта. 

 

 

При посещението си в Девня през есента студентите огледаха промишлен терен, за да могат да се съобразят с разположението на инженерната инфраструктура и да се доближат максимално до действителността. За да улесни сложната им задача главният архитект на общината Симеон Георгиев предостави Общия устройствен план на града и опорен план на местен завод. 

 

След откриването на специализираната изложба кметът на Девня Свилен Шитов покани бъдещите архитекти в ритуалната зала на общината, където им благодари за професионализма, който са проявили при изпълнението на своите проектни работи. 

 

 

Градоначалникът  запозна студентите с историята на Девня, с нейната транспортно-логистична инфраструктура и с богатия ѝ природен ресурс – факторите, които я правят притегателно място за крупни инвестиции. Студентите заявиха готовност да предоставят безвъзмездно своите проекти на общината, ако тя намери начин да ги реализира по линия на публично-частното партньорство.    

 

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия