Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет с поредно признание в навечерието на 24 май

 

 

 

На официална церемония днес (23 май 2017 г.) научен екип на Варненския свободен университет с ръководител проф. д-р Теодора Бакърджиева получи колективна награда „Варна“ за принос в обществените науки в сферата на науката и висшето образование.

 

 

Номинацията е за новите българо-норвежки образователни програми на ВСУ „Черноризец Храбър“ в партньорство с Норвежкото висше училище (BI Norwegian Business School) - един от най-престижните европейски университети, които предлагат обучение по икономика и администрация. Обучението в програмите „Международен бизнес“ и „Финанси“ се провежда на английски език, като в рамките на четвъртата година от него студентите имат възможността да се обучават в Норвегия. За обучение в програмите е създаден международен екип от преподаватели и експерти, а студентите получат две дипломи.

 

 

Бих искала да благодаря от името на президентското и ректорското ръководство на нашия университет за оказаното доверие, за оказаното признание, но аз и моя екип считаме, че това е признание не само за нашия университет, а за образователната система на Варна, посочи проф. Бакърджиева при приемане на престижната награда.

 

Бих искала да благодаря от все сърце на нашия вдъхновител и основна опора в реализирането на нашите проекти – проф. д.ик.н. Анна Недялкова – президент на Варненския свободен университет и  на ректора на ректора проф. д.пс.н. Галя Герчева, сподели още проф. Бакърджиева. Тя представи и част от екипа работил по двете иновативни бакалавърски програми – доц. д-р Елеонора Танкова – декан на факултет Международна икономика и администрация, научния секретар на факултета д-р Веселина Спасова и експерта по международна дейност и проекти Анна Недялкова. Тя използва трибуната на зала Пленарна, за да благодари на екипа за извървения дълъг път и изградения мост между две образователни системи – българската и норвежката, който поставя университета и града ни във високите рейтингови класации на висшето образование в света.

 

 

Церемонията беше открита с изпълнение на струнен квартет от НУИ „Добри Христов“. В своето приветствие председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов подчерта, че отличените през т.г. са хора с буден ум и големи мечти, пример за всички останали и вдъхновение за младите хора.

С голямата награда „Варна” беше отличен художникът Венцеслав Антонов – за изложбата му в галерия „Графит“ през месец ноември 2016 г., за извеждане на „Биеналето“ на световен подиум и за цялостно творчество.

В сферата на науката и висшето образование награди получиха още  проф. д-р Стефан Пеев – за цялостна научноизследователска, преподавателска и лечебна дейност в сферата на денталната имплантология, факултет „Обществено здравеопазване” към МУ – Варна за разработване, въвеждане и акредитиране на три нови специалности през 2016 г., научен колектив доц. д-р Георги Киров, гл. ас. Д-р Любомир Камбуров и ас. д-р Георги Червенков – за високи постижения в патентната дейност и значителен международен научен принос и проф. д-р Станислав Иванов – за изключителната му научна продуктивност, която го поставя на първо място в страната сред преподавателите в областта на туризма по брой публикации в реномирани международни научни списания.

В категорията „Технически науки“ с индивидуална награда бе отличена доц. д-р инж. Кристина Близнакова – за високи постижения в областта на биомедицинското инженерство и за изследването на нови методи и технологии за диагностика на туморни образования на млечната жлеза.

С колективна награда „Варна“ бе удостоен и научен колектив с ръководител флотилен адмирал проф. Боян Медникаров – за изпълнението на инвестиционния проект „Полигон за практическо обучение по борба с корабни пожари”.

 

 

Награди Варна бяха връчени и в областта на културата и в системата на предучилищното и училищно образование.
by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия