Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Проф. д.ист.н. Евгений Кожокин бе удостоен със званието „Почетен член на академичния форум“ на Варненския свободен университет

 

Публичната лекция на проф. д.ист.н. Евгений Михайлович Кожокин на тема: „Приоритети на външната политика на Русия“ се проведе на 2 юни /петък/ от 9:30 ч. в Аула Максима на Варненския свободен университет.

 

 

В рамките на събитието беше представен документалният филм на Кожокин „Руснаци и грузинци“. Филмът вече е показан в Москва и Тбилиси и според неговия автор много от характеристиките на руснаците, представени в него са понятни и разбираеми за българската публика.

Проф. Кожокин започна публичната си лекция с думи на почит и признателност към Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

В изложението си той се спря на проблемите свързани с членството в НАТО и Европейския съюз, изтичането на млади хора от страните от Източна Европа и новите понятия в световната политология като  „пост-истина“ („post-truth“). Ние не бихме искали да живеем с вят на „пост-истина“, категоричен бе лекторът.

 

 

Искрено благодаря на ръководството на Варненския свободен университет и Руския център. Мисля, че наш дълг е да съхраним традиционно доброто сътрудничество между нашите два народа и нашите страни и това е един от приоритетите на руската външна политика, завърши лекцията си проф. Кожокин.

 

В края на публичната лекция ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева обяви решението на Академичния съвет на университета за удостояването на проф. д.ист.н. Евгений Михайлович Кожокин със званието „Почетен член на академичния форум“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ за популяризиране на достиженията на руската наука в областта на международните отношения и външната политика и за личния му принос в развитието на руско-българското хуманитарно сътрудничество и партньорството между МГИМО – Университет на МВнР на Русия и Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия