Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ПОСРЕЩНАХА МАГИСТРАНТИ НА ВСУ ”ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР”

 

За поредна година ВСУ „Черноризец Храбър” предостави възможността за провеждане на учебен стаж на студентите от Магистърски програми „Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса” и „Маркетинг и връзки с обществеността в образованието, науката и културата.

 

 

В периода от 05 до 08 юни 2017 г. в София студентите имахa срещи и дискусии с представители на държавни институции, национални медии и ръководителите на ПР отделите им.

 Магистрантите се запознаха с дейността на Пресцентровете на Народното събрание,  Министерския съвет, Президентството на Република България, Българска стопанска камара, Националния статистически институт, както и на Дирекция „Публични комуникации” в Българска национална телевизия и Телевизия Bulgaria on Air.

 

 

ПР експертите на държавните институции разказаха за естеството на работата си, показаха емблематични места и зали. На студентите направи впечатление, че всяко от учрежденията си има визуално утвърден профил и специфика.

 

 

Последвалата среща беше вълнуваща. Някога в миналото резиденция на Тодор Живков, днес внушителната сграда на Националния исторически музей посрещна студентите за събеседване с проф. Божидар Димитров. Лекцията и дискусията бяха на тема „Медийно митологизиране на реалности”.

 

 

 

Безценен опит и практически съвети студентите научиха от Ани Алашка – ръководител „Връзки с обществеността” на Българска стопанска камара – институция, която ежегодно посреща стажанти и им дава възможност за първите стъпки в истинска работна среда, както и от ПР експертите Любомир Блатски от Националния статистически институт и д-р Надя Кантарева.

 

 

Студентите имаха възможност да направят съпоставка и да усетят разликата между обществена и частна телевизия. Участваха в интересна дискусия с новинарския екип на БНТ 2, част от кампанията "Професия журналист" и предаване на живо във фейсбук страницата на телевизията, както и по време на предаване в ефир в Телевизия Bulgaria on Air.

 

 

Общото мнение на магистрантите е, че проведеният учебен стаж е една чудесна инициатива от страна на ВСУ "Черноризец Храбър" и изказаха своята благодарност за добре организирания и проведен стаж.

Бъдещите PR-и получиха реална представа за тази специфична професия.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия