Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти представиха новаторски визии за изграждането на пешеходен надлез в район „Владислав Варненчик“

 

Работна среща на студентски екип с кмета на район „Владислав Варненчик“ г-н Николай Костадинов се проведе в кая на месец май 2017 г. Срещата е част от работата на Студентската лаборатория „Варна – град за хората“. Студентите от специалност „Архитектура“ и „Строителство на сгради и съоръжения“ представиха визии за пешеходен надлез на бул. „Трети март“.

 

Проект на Денис Наумов, студент IV курс, специалност „Архитектура“ във ВСУ „Черноризец Храбър“

 

Проект на Кристиян Янъков, студент IV курс, специалност „Архитектура“ във ВСУ „Черноризец Храбър“

 

Проект на Евгени Шарков, студент IV курс, специалност „Архитектура“ във ВСУ „Черноризец Храбър“

 

На срещата освен кмета на района  присъстваха началникът на отдел „Устройство на територията” – инж. Дора Атанасова, както и представители на преподавателския състав на Архитектурния факултет на ВСУ „Черноризец Храбър” – доц. д-р инж. Милена Кичекова – ръководител на катедра „Строителство на сгради и съоръжения и д-р инж. Николай Кузманов.

 

 

В работна атмосфера бяха обсъдени параметрите на бъдещото съоръжение, което има за цел да улесни безопасното преминаване на пешеходци през един от най-оживените  булеварди в града – „Трети март“.

 

 

На място беше направен обстоен оглед от екипа студенти и преподаватели за запознаване с реалните условия. 

 

 

В района има висока интензивност на движение на пешеходци, не само заради преминаващите линии на градския транспорт, но и поради наличието на училища, детски градини, хипермаркети, заведения за хранене, различни търговски обекти и паркова среда. Ето защо изграждането на подобно съоръжение би била от изключителна полза с оглед безопасността на гражданите и създаването на достъпна градска среда.

 

 


by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия