Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Журналисти от Москва и Тюмен гостуваха във Варненския свободен университет

 

Ръководители на структурни звена в Съюза на журналистите на Руската федерация и представители на медии от Тюменска област гостуваха във Варненския свободен университет. Групата от 16 руски журналисти бе придружена от председателя на СБЖ – г-жа Снежана Тодорова.

 

Гостите се запознаха с инфраструктурата на университета и проявиха интерес към предлаганите специалности и обучението на руски студенти.

 

 

Деканът на факултет „Международна икономика и администрация“ – доц. д-р Елеонора Танкова представи пред гостите възможностите за обучение, международните партньорства и дейността на първия на Балканите Руски център, открит във Варненския свободен университет. След срещата доц. Танкова даде и специално интервю за радио-телевизионния канал „Россия“.

 

 

Руските журналисти проявиха интерес към реализацията на възпитаниците на Варненския свободен университет, най-търсените от младите хора специалности, мотивацията им за избор на университет и работата на Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър“. Домакините получиха специална покана да посетят Тюмен и да представят възможностите за обучение във Варненския свободен университет пред местните общности.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия