Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти на Варненския свободен университет с награди от Първото национално състезание по медиация

 

Първото национално състезание по медиация за студенти се проведе във Варна на 16 и 17 ноември 2017 г. В него се включиха 20 отбора със студенти от 8 специалности в 9 университета в страната.

 

 

 Проявата е кулминация на Дните на медиацията във Варна, организирани по повод навършването на 2 години от откриването на Центъра по медиация към съдебния район, организирана от Центърът за разрешаване на спорове – София,  Институтът по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове Итера  и представители на съдилищата в града.

 

 

Първокурсникът от специалност „Международни отношения“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ Валентин Марков завоюва второ място в категорията „Медиатор“. Първо място в категорията зае Теодора Пейчева от Софийски университет "Св. Климент Охридски", а трета се класира - Даяна Кънчева от Нов български университет.

"Най-важното качество, което един медиатор трябва да притежава е това да може да запази неутралитет" - сподели Валентин пред екип на медийна група "Черно море".

Въпреки че е едва първи курс той се включва в състезанието защото има интерес към правото и съдебната система като цяло. Валентин не крие, че би опитал да работи като медиатор и на практика, ако види, че се справя добре. "Интересно ми е как двете страни защитават позициите си, но все пак са готови на отстъпки, за да се стигне до най-доброто решение", коментира той. 

 

Валентин грабна и специална награда за иновативните си методи, което затвърди отличното представяне на отбора на Варненския свободен университет.

 

 

Освен студентите грамоти получиха и техните ментори. Ментор на отбора на ВСУ „Черноризец Храбър“ е доц. д-р Иванка Банкова.
by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия