Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти на Варненския свободен университет са сред най-добрите студенти на Варна

За 11-а поредна година община Варна връчи годишните поименни награди на студенти за постигнати високи резултати. Студенти на Варненския свободен университет са наградените в две от категориите.

 

 

Александър Иванов, студент 3 курс, специалност „Психология“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ получи награда в област „Педагогически науки“.

 

 

В област „Социални, стопански и правни науки“  беше отличена  Леман Лятиф Хакиф – студентка 4 курс, специалност „Право“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

 

Наградите бяха връчени от кмета на община Варна Иван Портних и председателя на общинския съвет Тодор Балабанов. Отличените студенти получиха грамота, парична награда и монета „Варна - европейска младежка столица 2017“.

 

 

„Скъпи студенти, искрено се радваме на Вашите постижения и първи крачки в науката. Вярвам, че Вашите разработки ще намерят своето практическо приложение. Убедени сме като администрация, че инвестициите в образование, иновативно мислене и креативност са изключително важни за всеки млад човек и за развитието на града ни. Затова сме активен партньор с университетите, амбицирани да превърнем Варна в Smart city, като привличаме инвестиции в информационните технологии, като стимулираме младежкото предприемачество. Вярвам, че тази кауза е споделена, защото имаме активна академична общност,част от която сте и Вие.

 

Честито на наградените, както и на преподавателите и ръководството на висшите учебни заведения. В навечерието на студентския празник Ви пожелавам да бъдете здрави, успешни и да се реализирате тук във Варна“, сподели кметът Иван Портних.

 

От името на ректорите на варненските университети студентите поздрави ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева.

 

 

 „За нас, преподавателите, е чест и привилегия да работим с младите хора на град Варна. Надяваме се, че им помагаме да бъдат успешни и да постигат мечтите си“, сподели проф. Герчева.

 

 

На събитието присъстваха и президентът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ - проф.  д.ик.н. Анна Недялкова, ректорът на Икономически университет Варна проф. д-р Пламен Илиев и директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в община Варна Лилия Христова.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия