Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

В навечерието на студентския празник Варненският свободен университет отличи успешни студенти

 

В навечерието на студентския празник 8-ми декември 53-ма студенти на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ получиха награди и грамоти за отлично представяне в международни и национални състезания, проекти и конкурси и утвърждаване името и престижа на университета.

 

 

На 6 декември в Учебно-спортния комплекс академичното ръководство отдаде специално внимание на студентските успехи, които са най-ценната съставка на академичния дух на университета и най-добрата атестация за труда на преподавателите на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

 

В приветствените си думи Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова благодари за усилията и високите постижения на студентите и им пожела да продължат да следват мечтите си и да постигат още по-значими и стойностни успехи.

 

 

 

Ректорът проф. д.пс.н. Галя Герчева изрази специално благодарност към членовете на Студентския съвет на университета за тяхната всеотдайност и отговорност.

Награди и грамоти получиха участниците в Първото национално състезание по медиация за студенти, носителите на  годишните поименни награди на кмета на община Варна, отличените от националното състезание Варна спагети инженеринг 2017, участниците в VI Европейски студентски фестивал "Друзья, прекрасен наш союз!", в Международния научно-практически семинар по преводаческо майсторство, в Световния фестивал на младежта и студентите в Сочи, в Международния младежки форум «Моята инициатива в образованието» в Санкт-Петербург.

 

 

Сред отличените бяха и участници в Международната конференция по повод 10-годишнината на Фонд «Русский мир», представителният отбор на ВСУ „Черноризец Храбър” по волейбол /жени/, завоювал шампионската титла за „Купа 8-ми декември“, представителите на Академичния танцов театър, без който празничните събития в нашия университет не биха имали същия облик. 

 

 

Награди получиха и участниците в международния финал на 13-тото издание на конкурса „ИЗОВЕР Мулти-Комфортна Къща”, представили страната ни в Мадрид,  отличените отбори от националното състезание за извличане на данни Queryada 2017, финалистите от Международното университетско състезание на Konica Minolta в Берлин, участниците в състезанието за финансови анализи CFA Research Challenge, организирано от Българската CFA асоциация и участниците в проекта „Павилион на знанието и младежката креативност“, проведен в рамките на инициативата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

 

 

 

Президентът на Варненския свободен университет пожела студентите следващата година да донесе още много нови поводи да се гордеем, че сме част от академичното семейство на Варненския свободен университет.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия