Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Ясни са носителите на стипендиите за обучение в магистърската програма „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“

Габриела Неделчева и Румен Иванов са отличените в конкурса за стипендии за обучение в магистърската програма „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“.

 

Стипендиите бяха учредени в рамките на  публичната лекция на Евтим Милошев „Професия „продуцент“ – умения, талант и предприемачески дух“ във Варненския свободен университет през ноември 2017 г., когато собственикът и изпълнителен директор на продуцентска къща “ДРИЙМ ТИЙМ ПРАДАКШЪНС” АД се присъедини към екипа на магистърската програма.

 

Инициативата подкрепи и актьорът Владо Пенев, който ще предостави една от двете стипендии.

 

 

Избраната от Евтим Милошев Габриела Неделчева е възпитаник на специалност „Хореография“ на Варненския свободен университет. Тя работи в областта на фолклорното танцово изкуство и ще продължи професионалното си развитие чрез обучение в магистърската програма   „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“. Нейният избор продуцентът Евтим Милошев аргументира с желанието си да подкрепя млади и талантливи хора на прага на тяхната професионална кариера.

 

Новоучредената фондация на актьора Владимир Пенев ще даде стипендия на Румен Иванов – вече утвърден професионалист в областта на сценичните изкуства и културния маркетинг. В годината на своята 60-годишнина актьорът е предвидил поредица от инициативи, сред които е и учредяването на стипендия.

 

Мотивите за избора на Румен Иванов са свързани с концепцията за „учене през целия живот“ и стимулиране на желанието за непрекъснато професионално усъвършенстване .

 

Официалното връчване на стипендиите е планирано за месец юни 2018 г.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия