Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Научен форум - 140 години Сан Стефано и Берлин - история и съвременност

Научният форумът „140 години Сан Стефано и Берлин - история и съвременност“, организиран от Студентския съвет на  Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе в два последователни дни – 26 и 27 април. В първия ден участниците коментираха теми и се запознаха със студентски разработки в областта на  международните отношения, историята и политиката, а вторият ден бе посветен на правото и сигурността.

 

 

В събитието се включиха студенти от  Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Националния военен университет "Васил Левски", Академията на МВР, Икономически университет – Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

 

 

Форумът разгледа промените в сферата на международните отношения, икономиката, правото и сигурността в България, Балканите и Европа 140 години след Освобождението. Договорът от Сан Стефано, политическите преговори и конкретните резултати от Берлинския конгрес са добра база, върху която ще се търсят генезиса и многовекторните изменения в региона, актуални и до днес.

 

 

Научният форум даде възможност на студентите не само да представят своите първи опити в научната работа, но и да се срещнат с учени и експерти като проф. д-р Георги Близнашки - български учен, юрист и политик, преподавател във Варненския свободен университет, Любомир Кючуков – директор на Института за икономика и международни отношения, Снежана Тодорова - председател на УС на Съюза на българските журналисти, проф. Петко Петков и проф. Андрей Андреев – преподаватели във Великотърновски университет, доц. д-р Мариана Тиен, научен сътрудник в Института по история към БАН, журналистката Калина Канева, д-р Димитър Маринов – учен със забележителен брой научни публикации в областта на ономастиката, преподавател по български език като чужд във Варненския свободен университет и проф. д. ик. н. Нина Дюлгерова, член на научния комитет на форума, преподавател във Варненския свободен университет.

 

ВИДЕО:

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия