За ВСУ "Черноризец Храбър"

Отборът на Варненския свободен университет завоюва второ място в Националното състезание за решаване на казуси

Отборът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ завоюва второ място в националното състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право - 2014, организирано от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Финалът на състезанието се проведе на 12 април 2014 г. в Съдебната палата в София.

Във финалния кръг отборът на студентите на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ отстъпи само на един от отборите на Софийския университет „Св. Климент Охродски“, което го нарежда сред най-добрите

В предварителното класиране отборът на ВСУ „Черноризец Храбър”, с капитан Иван Иванов (V курс, Право) се класира на пето място ( с 57 точки) измежду 30 отбора от юридическите факултети от цялата страна. Варненските студенти останаха в класирането след четирите отбора на Софийския университет.

Финалното състезание на 12 април бе открито от проф. Огнян Герджиков и доц. Кристиян Таков и се проведе в три кръга с участието на осем отбора. Във всеки кръг два от класираните в предварителния етап отбори, определени чрез жребий, работиха по един казус. В състава на журито участваха преподаватели от СУ „Климент Охридски” и УНСС, съдии от Районния съд – София, от Окръжния съд – Пловдив и от Върховния касационен съд.

Отборът на Юридическия факултет на ВСУ „Черноризец Храбър”, воден от ас. Мария П. Петрова, беше в състав: Мишел Димитрова (ІІІ курс, право), Дениз Турханов (V курс, право), Камо Багдасарян (V курс, право) и капитанът Иван Иванов (V курс, право).

В първия кръг на финалното състезание с председател на журито доц. д-р Павел Сарафов отборът на Варненския свободен университет се наложи над отбора на СУ „Климент Охридски” с капитан Иван Пунев с 19 на 18 точки.

Във втория кръг с председател на журито върх. съдия Борислав Белазелков отборът на ВСУ „Черноризец Храбър“ победи колегите си от ПУ „Паисий Хилендарски” с капитан Ивайло Василев с 16 на 13 точки.

В третия, финален кръг отборът на Варненския свободен университет се класира на второ място с разлика от 4 точки след победителя – отборът на СУ „Климент Охридски” с капитан Андрей Георгиев.

Второто място на отбора на ВСУ „Черноризец Храбър“ е поредното признание за добрата подготовка на студентите от специалност „Право“. Бъдещите юристи от Варна показаха не само знания, умения и амбиция, но и така ценният в наши дни усет към справедливостта.

 by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия