За ВСУ "Черноризец Храбър"

Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова е удостоена с почетно звание „Доктор хонорис кауза” на университета АЛМАМЕР във Варшава

По повод 20 годишния юбилей на университета АЛМАМЕР в полската столица Варшава, на тържествено заседание на сената на университета, проф. д.ик.н. Анна Недялкова бе удостоена с почетното звание „Доктор хонорис кауза” за значим научен принос в изследванията по проблемите на глобализацията на икономиката и развитието и за изграждане на ползотворно академично партньорство между двата университета.

Тържествената церемония се състоя на 17 юни 2014 г. в конферентната зала на университета и бе водена от ректора на АЛМАМЕР проф. д-р Януш Мерски.

Проф. Недялкова благодари за високата част и поднесе поздравления по повод 20-та годишнина на един от най-авторитетните частни университети в Република Полша.

Вярвам, че насърчаването и активизирането на академичен и културен обмен между Университета АЛМАМЕР и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ ще утвърди стабилните връзки на приятелство и сътрудничество помежду ни. Благодаря за високата чест да бъда почетен член на Вашето академично семейство. В мое лице Университетът АЛМАМЕР ще продължи да намира добър приятел и партньор!“, посочи проф. Недялкова.

Церемонията е един от акцентите на честванията на 20 годишнината на университета АЛМАМЕР, който е първото частно висше училище регистрирано в Полша.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия