За ВСУ "Черноризец Храбър"

Проф. Джордж Вредевелд: „Младите хора трябва да знаят, че ако искат да бъдат успешни бизнес лидери и предприемачи трябва да умеят да работят в екип.“

-Проф. Вредевелд, това е поредното ви посещения във Варненския свободен университет, как се е променил той от първото ви посещение?

 

- Първият път когато бях във Варна, мисля че беше 1990, се срещнах с група хора, които имаха идеята да създадат първия частен университет в България.  Година по- късно, когато университетът беше открит, имах възможност да го посетя. В самото начало имаше  около 200 студенти ,  така че много неща са се променили от тогава досега.

 

- Кое е най важното, което трябва да знае един млад човек, ако има амбицията да бъде бизнес лидер и успешен предприемач?

 

- Младите хора трябва да знаят, че ако искат да бъдат успешни бизнес лидери и предприемачи трябва да умеят да работят в екип и да насърчават своите колеги, да могат да планират своето развитие и да си поставят високи цели .

 

- До каква степен лидерството е повлияно от икономическата ситуация?

 

- Когато икономическата ситуация не е добра, това води до повече и по-сериозни проблем в работната среда. В такива моменти лидерството става още по важно, защото е нужно адаптиране към новата среда и новите препятствия, които да бъдат преодолени.

 

- Има ли много лидери сред аудиторията, с която работите, в рамките на майсторския клас?

 

Имаме много активна група, която задава правилните въпроси. Много съм доволен от резултатите, които показаха участниците в майсторския клас и смятам, че всички те са потенциални лидери .

 

- Как подбрахте лекторите за майсторския клас?

 

Един от лекторите в майсторския клас е  проф. Ричард Макдоналд. Това е третото му посещение тук. Заедно сме работили много,  той е много добър лектор. Когато обсъждахме идеята за майсторски клас във Варненския свободен университет, му предложих  да участва и той с радост прие.  Другият ни лектор - Джийн Лаутърбах има задълбочени познания в областта на бизнеса. Работи като бизнес консултант. Има изключително богат опит  от ежедневните си контакти с бизнес лидери от целия свят. Затова сметнах, че може много да допринесе за майсторския клас.

 

- Какъв е следващият Ви проект с Варненския свободен университет?

 

Почти сигурно е, че ще имаме много бъдещи общи проекти с Варненския свободен университет. Все още сме на фаза планиране, но когато сме готови  ще се погрижим информацията да достигне до всички .by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия