Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти на ВСУ „Черноризец Храбър“ на стаж в централата на застрахователно дружество Фолксваген

 

Студенти от учебно-тренировъчните фирми на Варненския свободен университет заминават на работно посещение в централата на застрахователната компания на Фолксваген в Австрия. Това стана ясно след приключване на тридневния семинар „Фолксваген в практиката“, организиран от факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет.

Интерактивният форум запозна студентите с работата на концерна „Фолксваген“ и групата за финансови услуги към него, както и със стратегиите за оперативно планиране. Студентите представиха своите проекти и бизнес решения пред представители на топ мениджмънта на австрийската застрахователна компания. Студентските разработки бяха свързани с представянето на България като бутикова туристическа дестинация, стартиране на бизнес в сферата на хотелиерството, хранително-вкусовата промишленост, търговията с облекла и изграждането на интернет платформа за връзка между образованието и бизнеса.

Томас Швайхофер - член на Управителния съвет на австрийското застрахователно дружество сподели задоволството си от работата си с варненските студенти. Той изтъкна полезността на дискусиите в работните групи и оцени високо уменията на младите хора в областта на стратегическото планирането, пазарното позициониране на стоки и услуги и авангардните маркетингови решения. 20-те участници в семинара получиха специални сертификати за участието си във форума. Те ще заминат на работно посещение в централата на застрахователното дружество Фолксваген, Австрия през ноември. Двамата най-добре представили се студенти в рамките на семинара второкурсничката в специалност  „Бизнес администрация“ Благовеста Николаева и  Ивайло Георгиев – студент в  магистърска програма „Лидерство в глобална среда“ ще проведат 3 месечен стаж в компанията. Младите хора не скриха вълнението си от предоставената възможност и благодариха на организаторите и лекторите в семинара.by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия