гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

​Български и израелски университети ще си партнират в рамките на Черноморската академия за сигурност

30 Август 2019По инициатива на Черноморската академия за сигурност, в София се проведе тристранна среща между представители на ръководствата на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и Университета „Ариел“ в Израел. На срещата присъстваха проф. д-р Петър Христов – ректор на ВСУ, генерал-майор д-р Груди Ангелов – началник на Военната академия, д-р Амит Двир – академичен ръководител на Центъра за кибертехнологии в Университета „Ариел“, експерти  и преподаватели.

Обсъдено беше състоянието на киберсигурността в България и необходимостта от обучение на висококвалифицирани кадри в тази област – една от приоритетните задачи на Черноморската академия за сигурност. Ръководителите на висшите училища представиха своя опит и резултати, и се споразумяха да задълбочат сътрудничеството си.

Д-р Амит Двир оцени високо дейността на Черноморската академия за сигурност и поставените от нея цели. Той благодари на участниците и на инициатора на срещата Владимир Бронфенбренер – генерален секретар на Черноморската академия за сигурност. От своя страна Бронфенбренер изрази увереност в бъдещото успешно сътрудничество с Университета „Ариел“.

Черноморската академия за сигурност беше създадена от Варненския свободен университет  „Черноризец Храбър“ и водещи експерти по сигурността от Израел.