гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Варненският свободен университет влезе в две от най-големите световни информационни агенции

22 Март 2020Снимки от подготовката на дигиталните учебни занятия за студентите на Варненския свободен университет и старта на "Виртуалните отворени прозорци за кандидат-студенти" намериха място в новинарските фото емисии на две от най-големите световни информационни агенции - водещата италианската "НУР Фото" и най-влиятелната френска "Франс-Прес". Фотографиите са 12 и са на алумни-студента на ВСУ "Черноризец Храбър" и известен български фоторепортер Христо Русев.

"Доц. Галина Момчева подготвя часове за студенти в платформата за електронно обучение на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Варненският университет е първия в България, който предлага на студентите си възможност да учат ONLINE, чрез лайфстрийм, с активното съдействие на преподавателите, които ще водят лекциите от дома си" пишат агенциите и представят мерките в страната ни за ограничаване на разпространението на СOVID-19.

Неприсъствените "занятия в облака" стартираха успешно във Варненския свободен университет. В момента текат занятия в 266 виртуални аудитории, които се водят от 120 преподаватели на ВСУ "Черноризец Храбър".

Изцяло ONLINE е и кандидатстудентската кампания на университета, към която проявяват голям интерес 12-класници от цялата страна, в това число и тези, които са имали намерение да учат в чужбина.

Вижте всички снимки в "Агенция Франс Прес" тук ►

Вижте снимките в агенция "Нур Фото" тук ►