гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Варненският свободен университет представя възможности за образование в Разград

24 Февруари 2020Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" участва в започналалата днес "Кандидатстудентска борса 2020", която се провежда в Разград. На щанда на университета в Общинския културен център нашите преподаватели доц. д-р Нели Тризлова от Архитектурния факултет и доц. д-р Даниела Михалева от факултет "Международна икономика и администрация" се срещат с ученици, преподаватели и родители. През първия ден бъдещите студенти проявиха специален интерес към специалностите на Варненския свободен университет "Архитектура", "Строителство на сгради и съоръжения", "Психология", "Графичен дизайн", "Право", "Киберсигурност", "Менижджмънт в спорта" и др. Семействата на кандидат-студентите се запознаха с условията и възможностите за настаняване в общежитието на университета.

По-рано през деня доц. Тризлова и доц. Михалева участваха в срещата с началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, като споделиха, че е необходима активно съдействие от страна на бизнеса и получаване на конкретни заявки за обучение на специалисти. 

"Кандидатстудентска борса 2020" се организира за втора поредна година от Регионално управление на образованието – Разград и Община Разград, съвместно с ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество. Целта на инициативата е кандидат-студентите и всички интересуващи се да получат актуална информация за възможностите за продължаване на образованието, условията за кандидатстване, обучението и реализацията след завършване на висше образование. В изложението участват 18 висши училища от България.

"Кандидатстудентска борса 2020" продължава и утре! Заповядайте!