България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Варненският свободен университет ще участва със собствен щанд в юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe

20 Юни 2018

Юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe ще бъде по-влиятелно и мащабно от всякога. В него ще се включат политици, евро-комисари, президенти и лидери на най-големите и иновативни компании в света, стотици инвеститори и хиляди предприемачи.

Фестивалът ще се проведе на 26-27 юни в София и ще бъде водещото събитие на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и на Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите.

Униĸaлният миĸc oт пoвeчe oт 7 000 тexнoлoгични и дигитaлни eĸcпepти (67% pъĸoвoдни лидepcĸи пoзиции) c нaд 1 000 зaĸoнoтвopци и peгyлaтopи oт Eвpoпa и oтвъд пpaви Wеbіt пpeдпoчитaнa плaтфopмa зa излoжитeлитe.

Щандът на Варненския свободен университет, под мотото „Вдъхновени от Webit“, ще представи уникален продукт, наречен „Виж бъдещето през нашите очи“, създаден в партньорство с компанията Love2Design, серия от иновативни програми в областта на предприемачеството, кръговата икономика, цифровите технологии, дигиталния маркетинг и киберсигурността, както и специализирани партньорски пакети за бизнеса, институциите и инвеститорите.

 

 

В представителната група на университета участва лично Президентът на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова, която ще се включи в платинения пакет от събития.

В рамките на Webit.Festival ще се проведат над 10 паралелни конференции и изложения. Топ лектори от цял свят ще създадат над 60 часа конферентна програма с теми: Европа през 2030-2050, интелигентни градове, модерна инфраструктура, блокчейн, киберсигурност, дигитално здравеопазване, забавления и медии в 21-ви век. Ще бъдат обсъдени актуални въпроси като фалшивите новини, бъдещето на телевизията, рекламата и медиите, обществото и културата в дигиталната ера, регламентът GDPR, цифрови умения и образование. Темата „Жените в бизнеса и политиката“ ще бъде част от пленарните сесии, председателствани от еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

„Webit.Festival Europe 2018 е специално събитие за България и нашия екип. През 2018 г. ние ще празнуваме 10 години от първия Webit в София. За тези 10 години ние пораснахме и вече работим на 3 континента, създадохме разпознаваемо име в цял свят, което гордо носи България в своето ДНК!“, коментира Пламен Русев – инвеститор, филантроп, изпълнителен председател на Webit и доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.