гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Вдъхновени от Webit да продължим заедно!

04 Юли 2018

Варненският свободен университет стана част от едно от най-влиятелните и мащабни събития в областта на иновациите, технологиите и бъдещето. Университетът се включи със собствен щанд в юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe 2018.

 

 

Щандът под мотото „Вдъхновени от Webit“ представи уникален продукт, наречен „Виж бъдещето през нашите очи“, създаден в партньорство с компанията Love2Design, серия от иновативни програми в областта на предприемачествотокръговата икономика, цифровите технологии, дигиталния маркетинг и киберсигурността, както и специализирани партньорски пакети за бизнеса, институциите и инвеститорите.

 

 

 

 

Щандът на университета бе посетен лично от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

 

 

Интересът на стотиците посетители на щанда привлякоха двете нови магистърски програми на Варненския свободен университет – магистърската програма по предприемачество, в която лектори ще бъдат ментори и предприемачи от Силициевата долина и магистърската програма „Кръгова икономика“, подкрепена лично от почетния директор на Генерална дирекция „Околна среда“ на ЕК  Джордж Кремлис.

 

 

За подготовката на кадри за бъдещето на бизнеса Варненският свободен университет предлага иновативния проект „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“. Университетът работи активно за разширяване на партньорската си мрежа и привличане на бизнеса в образователния процес. Вече са налице първите заявки за обучение, стажантски места и участие на експерти в обучението. Проектът е отворен за фирми – партньори, които да станат част от споделеното пространство за наука и образование – Алианс 4.0.

 

 

Подобни форуми се превърнаха в най-ефективните и работещи инструменти за привличане на инвестиции, таланти и реклама за държавата домакин. Затова държавите с визия инвестират тези милиони и получават ефекта, който търсят, а именно, да повторя - инвестиции, привличане на таланти, световен маркетинг и развитие на иновациите, предприемаческата и бизнес екосистеми. Ние вярваме, че създаваме една по-успешна и образована нация - България на бъдещето. България, в която младите хора имат гарантирана реализация, в която стандартът на живот се повишава все повече и най-вече за да създадем щастие! За да не се налага родителите да се разделят с децата си, които тръгват по други страни в търсене успеха си. Защото свързваме екосистемите и създаваме възможности за всеки да бъде в крак с бъдещето и да познава хората, които биха помогнали да се реализират и най-смелите мечти, споделя Пламен Русев – основател и изпълнителен председател на Webit и доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, с чиято подкрепа университетът стана част от едно от най-влиятелните и мащабни събития в областта на иновациите, технологиите и бъдещето.