гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Вече четири варненски училища имат "Кибермагьосници"

29 Юли 2019Ученици от 5. и 6. клас на Основно училище „Цар Симеон I“ и от III ОУ „Ангел Кънчев“ представиха пред родителите си в залата на Младежкия дом във Варна наученото в образователния проект „Кибермагьосници“. По време на събитието видяхме интересни презентации, подготвени от кибермагьосниците - игри, анимации и дори кратък филм, чрез които бяха показани основните правила за сигурност и безопасност в дигитална среда. Преподавателите от катдра "Информатика" на "Варненския свободен университет" представиха пред деца и родители полезна информация за работа в интернет с общите устройства, които се ползват в семейството.Проектът "Кибермагьосници" цели да развие у децата умения в областта на информатиката, математиката, изкуствата и най-вече безопасното и сигурно използване на дигиталната средата.

Обучението се реализира от Дирекция „Образование и младежки дейности" на Община Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър". Обхваща 120 варненски ученици от 17 училища и е в изпълнение на Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците от училищата в общината.

Вече четири варненски училища могат да се похвалят с екипи от успешни кибермагьосници. В първите две седмици на месеца през обучението преминаха децата от ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Христо Ботев“.

Следващата среща на деца и родители в залата на Младежкия дом ще бъде на 9 август от 17.00 ч.


Вижте пълната програма и снимки на летните занятия „Кибермагьосници"
Информация за магистърската прогрма "Киберсигурност" на Варненския свободен университет